Ma 2018. március 23., péntek - Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.
Olvasóink értékelése: / 4
ElégtelenKitűnő 

Magos Művelődési Ház

A művelődési ház a nagyközség kulturális központja és a közösségi élet egyik legfontosabb színtere. Az év során számos saját, önkormányzati és civil rendezvénynek ad otthont.

Az intézmény fő tevékenységi köre a települési (önkormányzati) rendezvények megszervezése, koordinálása, valamint saját közösségi programok megvalósítása, és civil kezdeményezések befogadása.

A település művelődési házát még a rendszerváltás előtti években kezdték el építeni. Az alapként szolgáló épület korábban uradalmi, majd szövetkezeti magtár volt, amit Páhi László tervei alapján építettek át. Az új művelődési intézményt 1990 nyarán adták át a kulturális közönségnek.

A húsz éves intézmény éves rendezvényszervező és befogadó munkájának alapja a nagyközség éves rendezvénynaptára, amelyet az intézmény állít össze évről-évre. Ebben a helyi társadalmi események, saját, civil és önkormányzati rendezvények kapnak helyet.

A művelődési ház az évről-évre igyekszik a helyi társadalom igényeit lehető legjobban kielégíteni. Az önkormányzati rendezvények mellett szervez színházi előadásokat, hétvégi szórakoztató eseményeket (koncertek, bulik stb.), és meghatározott alkalmakhoz kötött rendezvényeket (költészet napja, karácsonyi rendezvény). A ház galériája helyi és meghívott kiállítók tárlatainak ad helyet. A civileken kívül elismert fotó és festőművészek is megfordultak már az intézményekben. A kiállításokat általában valamilyen közeseményhez társítva nyitják meg.

A háznak több önálló szakköre működik. Ilyen a negyed évszázados múltra visszatekintő kézimunka szakkör, amelynek tagjai a magyar hímzőhagyományokat ápolják és tevékenységükkel komoly értékmegőrző munkát folytatnak. Szintén a művelődési ház szakköre a mára "nagykorúvá vált" úszásszakkör, amely a helyi iskolásoknak ad lehetőséget az úszás elsajátítására a komáromi termálfürdőben. Emellett szintén évtizedek óta működik egy természetjáró kör, amely a túrázás kedvelőinek nyújt kikapcsolódási lehetőséget havonta kétszer.

Az intézménynek fontos a befogadó tevékenysége.

A művelődési ház színháztermében próbálnak hetente több alkalommal a helyi néptáncegyüttesek felnőtt és gyermekkorú táncosai. Az intézmény továbbá helyet ad a helyi civilszervezetek és önszerveződő körök havi, éves és eseti rendezvényeinek (nyugdíjas klub, gazdakör, táncstúdió).

Az intézmény újság- és kiadványszerkesztéssel, -kiadással is foglalkozik. A nagyközség turisztikai kiadványai és a helyi, önkormányzati fenntartású havilap, az Igmándi Hírnök szerkesztését és kiadását végzi.

Az intézmény része a községi könyvtár, amely folyamatos fejlesztés alatt áll, több mint 16 ezer könyvtári egység (könyv, CD, DVD) között válogathatnak a tagok. A könyvtárban internetezési, filmnézési lehetőség is van. Napjainkban a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretén belül nyert támogatás segítségével zajlik egy fejlesztési folyamat, amely 2011 végéig tart.

 

Intézmény

Megnevezés: Magos Művelődési Ház és Könyvtár
Székhely: 2942, Nagyigmánd, Fácán u. 2/A
Telefon: (06) 34/356-123
Fax: (06) 34/356-499
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Intézményvezetés

Közösségszervező Prostek Tamásné
Postacím:
2942, Nagyigmánd, Fácán u. 2/A
Telefon: (06) 34/356-123
Fax: (06) 34/356-499
Mobiltelefon: (+36) 20/203-1057
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Lapkiadás -szerkesztőség

Kiadó-szerkesztő: Prostek Tamásné
Szerkesztőség címe: 2942, Nagyigmánd, Fácán u. 2/A
Postacím:
2942, Nagyigmánd, Fácán u. 2/A
Telefon: (06) 34/356-123
Fax: (06) 34/356-499
E-mail:

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 
Akadálymentes változat
Alap változat

Művelődési Ház
Cím:
2942 Nagyigmánd,
Fácán u. 2/A
Telefon/fax:
(06) 34/356-123
E-mail:
muvhaz.nagyigmand@
gmail.com

Küldetésnyilatkozat
Fenntartói nyilatkozat

Könyvtár
Cím:
2942 Nagyigmánd, Kossuth L. u. 2.
Telefon/fax:
(06) 34/556-492
E-mail:
konyvtar.nagyigmand@
gmail.comTeszik Önnek az oldal?