Ma 2018. március 23., péntek - Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 

Könyvtár szolgáltatásai

Könyvtárunk nyilvános közművelődési könyvtár, s mint ilyen minden művelődni, szórakozni vágyó olvasót szeretettel vár!

A könyvtárhasználókat ingyenesen illetik meg a következő alapszolgáltatások:

- a könyvtárlátogatás,
- a könyvtár által kijelölt gyűjteményrészek helyben használata,
- az állományfeltáró eszközök használata,
- információ a könyvtár állományáról, szolgáltatásairól.

Információért, adatért és felvilágosításért a könyvtárhoz fordulók akkor is választ kapnak kérdéseikre, ha nem beiratkozott olvasók. Úgyszintén  részt vehetnek előadásainkon, csoportos foglalkozásokon, író-olvasó találkozókon is,  valamint térítéses szolgáltatásainkat is igénybe vehetik beiratkozás nélkül is.

Könyvtárunk könyvállományán kívül lehetőség van helyben olvasni a megyei napilapot (24 óra) a helyi folyóiratot (Igmándi

Hírnök) és a megújult Fürge ujjak (Amelie) számait is.

 

Beiratkozási díjunk NINCS, könyvtártag bárki lehet (6 éves kor alatti gyermek csak szülői hozzájárulással és kezességével).

Egyszerre 6 könyvet 30 napra illetve 2 kazettát/CD-t/DVD-t 2 napra lehet kölcsönözni. Lehetőség van kétszeri hosszabbításra is, kivéve, ha az adott dokumentumot közben már más olvasó is kérte, vagy előjegyeztette. Új dokumentum csak akkor kölcsönözhető, ha az olvasónak könyvtárunkban nincs régebbi tartozása. Nincs kölcsönzési díj, de a kölcsönzéskor a könyvtártag felelősséget vállal a kivett dokumentumért, annak elvesztése vagy megrongálódása esetén az éppen aktuális vételárat köteles megtéríteni, vagy beszerezni egy, a sérült/elvesztett dokumentummal megegyező darabot.

Online katalógusunk (E-katalógus) segítségével lehetőség van elektronikusan is keresni a könyvtár adatállományában, valamint lekérni az olvasó aktuális, egyéni kölcsönzési adatait (kölcsönzött dokumentumok, lejárati idő stb.).

Ha a könyvtárhasználó által keresett dokumentum nincs meg a mi állományunkban, akkor lehetőség van könyvtárközi kölcsönzésre is. A keresett dokumentumot a megyei könyvtárból díjmentesen, bármely más könyvtárból, pedig, a visszaküldési díj megfizetése ellenében lehet lekérni.

Könyvtárunkban működik az eMagyarország pont, és négy, internetkapcsolattal is rendelkező kliensgéppel várjuk a számítógépezni vágyókat. Számítógépeinken keresztül lehetőség van többek között keresésre, nyomtatásra, adatmentésre, szövegszerkesztésre, CD-írásra.

 
Akadálymentes változat
Alap változat

Művelődési Ház
Cím:
2942 Nagyigmánd,
Fácán u. 2/A
Telefon/fax:
(06) 34/356-123
E-mail:
muvhaz.nagyigmand@
gmail.com

Küldetésnyilatkozat
Fenntartói nyilatkozat

Könyvtár
Cím:
2942 Nagyigmánd, Kossuth L. u. 2.
Telefon/fax:
(06) 34/556-492
E-mail:
konyvtar.nagyigmand@
gmail.comTeszik Önnek az oldal?